Julia ja Laura, Bonfire

Voiko laadukasta audiota tuottaa etänä?

Kuten me kaikki tiedämme, elämme tällä hetkellä hyvin poikkeuksellista aikaa, mistä johtuen monissa yrityksissä on siirrytty täysin etätöihin. Näin on myös meillä Bonfirella, sillä haluamme omalta osaltamme tehdä kaikkemme suojellaksemme riskiryhmään kuuluvia, mikä meidän perusterveiden työikäisten kohdalla tarkoittaa etäisyyden ottoa muihin. Kuten monille muillekin, tämä tarkoittaa myös meille sitä, että joudumme pohtimaan monia asioita uusiksi.

Meille etätyö on kuulunut osaksi työtämme jo pitkään, sillä olemme tähänkin asti jokainen tehneet jonkin verran töitä kotoa käsin. Palvelut, joita tuotamme, on kuitenkin vaatinut myös fyysistä läsnäoloa. Erityisesti näin on ollut video- ja podcast-tuotantojen osalta. Videotuotannot olemme siirtäneet suosiolla eteenpäin, mutta viime viikolla kyseenalaistimme olisiko tämä podcastien osalta välttämätöntä? Voisiko laadukasta audiota tuottaa myös etänä?

Viikonlopun aikana tutustuimme erilaisiin alustoihin ja palveluihin, pohdimme kuinka tämä olisi parasta tehdä. Ja olemme löytäneet siihen nyt toimivan ratkaisun, jolla äänitetyn testikeskustelun laatu jopa yllätti. Voit kuunnella näytteen etänä äänitetystä podcastista täältä. Keskustelussa meillä oli kollegani Julia Rautiaisen kanssa molemmilla käytössä läppärit ja Applen nappikuulokkeet.

Käytännössä etä-äänitetty podcast tarkoittaa sitä, että lähetämme hostille ja vieraille linkin Zencastr -nimiselle alustalle, jonka kautta äänen tallennus tapahtuu. Samaan aikaan pidämme auki yhteyden Google Hangoutsin kautta, jotta keskustelijat voivat nähdä toisensa keskustelun aikana. Keskustelijoilta tämä edellyttää seuraavaa:

– Rauhallinen tila
– Hyvä internetyhteys
– Google Chrome tai Mozilla Firefox -selain
– Kuulokkeet, joissa mikrofoni (testaamistamme kuulokkeista Applen nappikuulokkeet olivat ylivoimaisesti parhaat, jopa hieman yllättäen. Tarvittaessa lähetämme keskustelijoille uudet, avaamattomissa pakkauksissa olevat kuulokkeet kotiin)

Melko vaivatonta, eikö?

Nyt kun ihmiset viettävät paljon aikaa kotona ja eristyksissä muista, vapautuu aikaa myös erilaisten sisältöjen kulutukselle. Haluammekin siis kannustaa yrityksiä juuri nyt aktivoitumaan monipuolisen sisällöntuotannon parissa. Mikäli podcastin tuotanto on ollut teillä harkinnassa, nyt se on mahdollista toteuttaa nopeallakin aikataululla ja tehokkaasti. Ja mikäli ei ole ollut harkinnassa, löydät täältä avattuna syitä, miksi ehkä pitäisi olla.

Vaikka käsillä oleva tilanne on vakava ja monella tapaa kaoottinen, tämäkään kriisi ei kestä ikuisesti. Toimitusjohtajamme Laura Pääkkönen aloitti kuukausipalaverimme maanantaina sanomalla, että juuri nyt tärkeintä on pysyä liikkeessä, sillä kun liike loppuu, kaikki loppuu. Ei siis pysähdytä ja jäädä tuleen makaamaan, vaan mietitään yhdessä mahdollisuuksia pysyä liikkeessä. We can do this.

Laura Trémouille
Projektipäällikkö
0408485641

Ota yhteyttä

Laura Trémouille

Laura Trémouille

Projektipäällikkö | +358 40 848 5641 | laura.tremouille(at)bonfire.fi

Jaa kirjoitus somessa