Jos podcastin aloitus kiinnostaa, kannattaa ensimmäisenä lähteä liikkeelle kohderyhmän määrittelystä ja tavoitteiden asettamisesta. Miksi podcastia tehdään ja mitä sillä halutaan saada aikaan? Konkreettisten tavoitteiden asettaminen auttaa suunnittelussa.
Seuraavana tehdään yhdessä sisältösuunnitelma. Mistä halutaan puhua, miksi, mistä näkökulmasta ja ketkä puhuvat? Kuka voisi olla riittävän karismaattinen ja asiantunteva podcast-host valitulle teemalle?
Avustamme ja tuemme podcast-hostia koko prosessissa, joten ei haittaa, vaikka aiempaa kokemusta podcasteista ja vieraiden haastattelemisesta ei vielä löytyisikään.
Jaksoja suunnitellessa kannattaa miettiä valmiiksi jakson alku – kuinka herätetään kuulijan kiinnostus ja vangitaan huomio? On hyvä miettiä myös kuinka pitkiä jaksoja halutaan tehdä, jotta osaa suunnitella sisällön tarpeeksi kattavasti. Halutaanko jaksoihin vierailevia asiantuntijoita? Miten vaikuttajamarkkinointia ja oman alasi vaikuttajia voidaan hyödyntää podcastin sisällössä ja markkinoinnissa?
Sisältökalenterin tekeminen kannattaa myös. Tiheä ja ennalta tiedossa oleva julkaisuväli on hyväksi niin kuulijoiden sitouttamisen, kuin algoritmienkin kannalta. Haluatko siis julkaista jaksoja kerran viikossa vai ehkä kaksi kertaa kuukaudessa? Aikataulun suunnittelussa tulee ottaa huomioon podcastille asetetut tavoitteet. Podcastin julkaisu kannattaa aloittaa vasta, kun jaksoja on jo tuotettu reilusti etukäteen valmiiksi.